Yllätyin lukiessani Keskiuusimaa-lehdestä, että Vihreät Naiset jakoivat vaalirahaa ehdokkaille Järvenpäässä ja Tuusulassa. Onpa varakas järjestö. Keille kaikille rahaa on jaettu? Naisehdokkaille ympäri Suomea? Paljonko yhteensä? Mistä raha on peräisin? Puoluetuesta.          

Puoluelain 9 §:n mukaan puolueelle voidaan myöntää avustusta sen säännöissä ja yleisohjelmassa määritellyn julkisen toiminnan tukemiseen. Laki on tahallisen väljä. Oikeustajuni sanoo silti: verottamalla kootun puoluetuen jakelu ehdokkaiden vaalirahaksi on omavaltaista lain tulkintaa ja siis lain vastaista.

Talouden alalla vihreiden ylistämä EU valvoo että julkinen tuki ei vääristä kilpailua. Politiikassa kilpailun vääristäminen on jopa tavoiteltua. Olisin tarjoutunut ehdokkaaksi, jos olisin tiennyt että valtio maksaa.

Valtionavulla (puoluetuella) voi siis tehdä jopa nettotuloa, kertoi lehti. Yleensä valtion avulla on yläraja suhteessa kustannuksiin.

Kevään korruptiokeskustelussa vihreät julistautuivat puhtaiksi. Rahan käyttöä mainontaan puhtaus ei estä. Espoon ja Helsingin vihreillä oli vaaliviikonloppuna sivunkokoiset mainokset Helsingin Sanomissa. Valtava rahansiirto Sanomayhtiölle. Raha tulee puoluetuesta, mistä muusta. Puoluetuen maksajana joudun vastoin tahtoani valtamedian tukijaksi.

Vaalien jälkeen vihreä oikeusministeri Brax vaati valtuustoille koulutusta, jotta ne osaavat käsitellä väärin ajattelevia valtuutettuja. Neuvostoliitto, tervetuloa takaisin. Haastetaanko minutkin oikeuteen tämän kirjoituksen takia?

Politiikan ylätasolla vihreät ovat – ikävä sanoa – maan itseriittoisin ryhmä, arrogantteja. Vihreät ovat hyväosaisten suurkaupunkilaisten liike, yhä enemmän keski- ja yläluokkaa, niinistöjä. Eduskuntapuheissa he ylistävät meidän hyvinvointia, elämämme suloa. Vallan käytävillä vihreät kulkevat pää pystyssä, sivuille vilkuilematta, ulkopuolisia tervehtimättä.

Vihreistä on tulossa insinöörien etujärjestö: Aaltoyliopisto, innovaatio, markkinointi, maailman valtaus. Eroaako vihreiden kieli siirtomaita aikoinaan hankkineiden kauppakomppanioiden kielestä?

Vihreät keskittävät ja yhdenmukaistavat. Ilmaston nimissä ihmiskunta pakataan Espoon niityille, Helsingin kiville. Siinä menee kalliot, siili ja sisilisko. Mutta saammehan legendaarisia kaavoja, ihmisten uussosialisointia.

Eduskunnassa vihreät ylistävät Paras-lakia, muun Suomen alasajoa. Mihin diversiteettinne tässä unohtuu? Entä jos maailma pelastuu kulttuuria monimuotoistamalla, hajauttamalla?

Tätä kaikkea saa aikaan puoluetuki. Kunpa sitä ei olisi. Vaalirahaa jakamalla luodaan kannatuspohjaa, ostetaan sieluja. Puoluetuki sementoi valtarakenteen, yhdenmukaistaa ja alistaa, korruptoi yhteiskuntaa.

Juhani Kahelin

marraskuu 2008