kommentit US-sivulla

Kokoomuksen Ilkka Kanerva puhui aamuTV:ssä eduskuntaan pyrkivistä hörhöistä, jotka pidetään eduskunnasta poissa ehdotetun vaalilain ja valtakunnallisen äänikynnyksen avulla. Vihreiden Ville Niinistö säesti Kanervaa.

Kanerva käytti jotain toistakin yhtä halveksivaa sanaa. Kannattaa katsoa YLE Areenasta, kirjoittaa muistiin vastaisuuden varalle.

En tiedä mitä kaikkia motiiveja demareilla on irtisanoutua vaalilakiuudistuksesta, mutta Johannes Koskisen aamuTV:ssä esittämä kritiikki, että vaalilakiehdotusta kannattavat puolueet haluavat eduskunnasta suljetun kerhon, tuntuu oikeaan osuvalta. Valtakunnallisen äänikynnyksen avulla Suomi halutaan poliittisesti yhdenmukaistaa, hallinnoida monoliittisesti. Alueellisia liikkeitä (”hörhöjä”) ei juuri pääsisi syntymään.

Samaiset puolueet puhuvat kauniisti innovatiivisuudesta. Valtakunnallisten kynnysten avulla paikallisemmat kysymykset ja paikallisempi innovatiivisuus tapetaan. Tämäkö on sitä vihreiden biodiversiteettiä, monimuotoisuutta? Politiikasta katoaa viimeinenkin uusiutumiskyky ja -mahdollisuus. Politiikasta tulee stabiloitunut valta- ja hallinnointikoneisto.

Ville Niinistöä ja Ilkka Kanervaa kuunnellessa mieleen tuli, että seuraavissa vaaleissa on pakko äänestää demareita pelkästään vaalilakiehdotuksen takia siinäkin tapauksessa ettei heitä muuten omakseen kokisi. Menestystä teille, demarit.

Ihmettelen suuresti vihreiden vallanhimoa. Heillähän on Mari Puoskarin kirjoittamat strategiat kuinka paljon edustajia on saatava 2011 ja erityisesti 2015.