SAK:n tutkija, tohtori Tapio Bergholm kertoi sosiaalipolitiikan päivillä, miksi tupot loppuivat. ”Viimeinen tupo vuonna 2004 oli menossa kiville. Varallisuusveron poistolla työnantajat ostettiin vielä kerran tupon taakse”. Näin siis tohtori Bergholm.

Muutama päivä aiemmin Demari-lehti kertoi pääkirjoituksessaan, että aloite varallisuusveron poistamiseksi tuli Elinkeinoelämän Keskusliitolta. Joku vuosi sitten Kansan Uutisissa kerrottiin varallisuusveron poistoesityksen tulleen tupo-pöytään STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpään (sd) toimesta.

Joku kertoo epätotuutta. Arvelen että Mäenpää-tarina on tosi. Se istuisi hyvin ay-johtajalle, jonka kuukausipalkka lienee 10 000 – 15 000 euroa, vai liekö enemmän. Sellaisella kertyy verotettavaa varallisuutta.

Varallisuusveroa maksettiin vain huomattavan suurista omaisuuksista. Tavallaan varallisuusvero korvautui kiinteistöverolla, jota maksavat köyhimmätkin mummot ja papat, puuroannoksestaan tinkien.

Puolueista useimmat vaativat kiinteistöveron nostamista aina vaan lisää,  ”sitä kun ei pääse pakoon”. Ainakin vihreillä tämä on ollut ja on keskeinen vaatimus.

Mitä Timo Soini tämänviikkoisessa TV-haastattelussaan sanoi varallisuusverosta ja kiinteistöverosta? Kuka muistaa?