Poiminta Iltasanomista 23.2.2011:

”Valiokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) sanoi kokouksen jälkeen kysyneensä oikeusministeri Tuija Braxilta (vihr.), voidaanko äänikynnyksen laskemisesta keskustella.
– Brax vastasi, että ei voida keskustella ja hallituksen esityksen mukainen ratkaisu (3 %) pitää hyväksyä.”

Suomessa ei ole koskaan ollut yhtä ylimielistä ministeriä kuin on vihreiden oikeusministeri Tuija Brax. Mitä muuta kuin äänikynnys hän onkaan tehnyt:

– Heti vaalikauden alussa sairaanhoitajien lakkouhan yhteydessä ministeri Brax uhkaili eduskunnan hallitusaitiosta käsin sairaanhoitajien ammattikuntaa rikossyytteellä ja rangaistuksilla. Istuin parvella kuuntelemassa, enkä ollut uskoa korviani. Muistamme että lakkouhan syynä oli Suomen historian kaikkien aikojen vikkelin ja röyhkein vaalilupauksen pettäminen (Katainen).

– Jos oikein muistan, niin kunnallisvaalien jälkeen oikeusministeri Brax vaati osaa valituista valtuutetuista koulutukseen väärien mielipiteiden takia (lienee tarkoittanut perussuomalaisia).

– Helsingin kaupungin valtuutettu ja oikeusministeri Brax edisti innokkaasti muiden helsinkiläisvihreiden kera Helsingin ja valtion yhteistuumin tekemää Sipoon kaappausta (sittemmin vastaavanlaista pakkosiirtoa ei oikeudellisesti hyväksytty Tuusulan Ristikydön kohdalla). Nyt Brax on tupannut itsensä Uudenmaan vihreiden eduskuntaehdokkaaksi Uudellemaalle, jossa Sipoo sijaitsee.

Braxin edeltäjä oikeusministerinä oli Leena Luhtanen (sd). Ei  hän ehkä kaikkien mielestä ”huippuministeri” ollut, mutta ikävä häntä näinä Braxin aikoina tulee.

( Ilta-sanomat: Heidät äänikynnys olisi pudottanut eduskunnasta)