Riikka Söyring pyysi US-Puheenvuoron kommentissa tietoa valtion aikeista säätää kastrointilaki seksuaalirikollisille. Kuvassa 1 on ote Helsingin Sanomien uutisesta 16.7.2011. Kuvassa 2 on ote lääkärin kirjoituksesta Aamulehdessä 20.7.2011.

Oikeusministeri Tuija Brax antoi kastrointiesityksen eduskunnalle 2010, esitys raukesi. Lakiesityksen numero oli 310/2010, linkki:

http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=HE+310/2010&base=erhe&…

Enni Kulovaara antoi jo kommentissaan linkin myös YLEn uutiseen:

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/07/oikeusministeri_kanna…

Tieteenpäivillä 2009 oli yhtenä teemana ”Parempien oikeus elämään”. Professori Marjatta Hietala esitelmöi 1930-luvun sterilisaatiopolitiikasta Suomessa ja muualla Euroopassa. Hietalan ja muutaman muun esitys löytyy linkistä (älkää järkyttykö):

http://video.helsinki.fi/Tieteenpaivat2009/torstai.html

Lopuksi huumoriosio (sellaiseksi tarkoitettu).

Yllä mainitun HS:n kastrointiuutisen luettuani olin tuohtunut monta päivää. Kokosin ajatelmia kirjoitukseksi aiheesta. Sitten unohdin koko jutun, kunnes nyt sen taas löysin. Mitä minulle tapahtuu, jos laitan silloisen luonnokseni tähän sellaisenaan:

LUONNOS Meiltä leikataan munat

Asenne on merkille pantavin. Huoletonta, huitaisevaa, tuosta vaan kastroimaan, antaa mennä, lääkäri rulaa reseptin, ubiikisti apteekkiin. Tällainen asenne, huolettomuus, huitaisevuus, analyysin rajoittuneisuus, näkökulman yksikulmaisuus on pelottavaa.

Samantapainen asenne luonnehtii Kataisen hallituksen ohjelmaa: maailman luuserit kastroidaan, aktivoidaan, kuntoutetaan, työmarkkinaistetaan. Maailma on jakautunut kuntouttajiin ja kuntoutettaviin. Kuka määrittelee ’kunnon’? Tarkoittaako se sukupuolista kuntoa? Pitäisiköhän naisiakin kuntouttaa, pajoittaa (pajatoiminta)?

Pehmeä analyysi olisi tarpeen. Miksi Jeppe juo? Luontaisen kanssakäymisen mahdollisuuksien luominen. Päättäjillä itsellään on sosiaalisten taustojensa ansiosta tyydytystä tuova sosiaalinen elämä, he eivät osaa tai halua kuvitella että suurella osalla ihmisiä ei näin ole. Päättäjien maailma on valintatavasta johtuen yksipuolinen. Jos päättäjät valittaisiin arpomalla, niin nykyinen yksipuolisuus tulisi ehkä esiin.

Nyt analyysi katkaistaan, nähdään asia (tässä tapauksessa seksuaalirikollisuus) yhdeltä suunnalta, pinnalta, reaktioista, tuskasta, analyysi leikataan poikki.

Mikähän olisi (mieskastraatiota) vastaava toimenpide naisille? Leikkisästi, kärjistäen, ironisesti: naispihtaajille tehdään ”käänteinen kastraatio”, annetaan piristävää lääkettä, tietenkin lain voimalla, eduskunnan päätöksellä, toki omavalintaisesti. Voi mikä markkinarako, uuskestävän (vihreän) talouden siemen, aktivointiasteeksi vähintään 32 % (vertaa hallitusohjelman aktivointiaste). Naisaktivoitavalta ei kysytä, miksi pihtaat (kun ei miehiltäkään kysytä).

Miksi uusmodernin rodunjalostuksen innokkaimpia vaatijoita ovat juuri vihreät? Se ei vaikuta edes lipsahdukselta. Aiemmin vihreät ovat vieneet tohtoreita oikeuteen, asetelleet jalkapantoja läheisille, vaatineet mielipidekasvatusta väärinajatteleville, säätäneet ekologisia pakkolakeja. Tällainen ”vihreys” on pelottavaa. Mikä on seuraava askel? Meiltä leikataan munat.

Jos tällainen asenne aina vaan voimistuu politiikassa, niin onko aika sanoa: nyt riittää.

Rotu jalostuu, kun pahikset steriloidaan. Ketkä meistä ovat pahiksia, tänään, huomenna, impivaarassa? Rotua jalostamalla luonto monimuotoistuu, niinkö? Kunnianhimoinen tavoite: pyhäkouluväen, rovastien, korkeimman oikeuden puhdas ja kirkas maailma. Kuka olisi uskonut, että nykyeugenikkoja joutuu eniten pelkäämään?

Mikäli maailmassa jotain masentavaa on, niin se on miehiä yksipuolisesti ja tunteettomasti syyllistävä, ymmärrysrajoitteinen, epäanalyyttinen, pinnallinen feminismi. Tunteettomien feministien intohimo on kastroida viimeinenkin mies, sukupuuton kuudes aalto.