Kirjoitin kommentin kansanedustaja Mirja Vehkaperän blogijuttuun koulutuspaikkojen leikkauksista. Lähes vuorokausi myöhemmin havaitsen, että kansanedustaja Vehkaperä ei ole hyväksynyt ainoatakaan kommenttia (vai onko muuten poissa koneen äärestä).

Harmikseni en löydä kommenttiani Uusi Suomi -sivustosta muullakaan konstilla. Jos löytäisin, laittaisin sen tähän.

Miksi kansanedustajat ja ”poliittinen eliitti” eristäytyy keskustelusta ja vuorovaikutuksesta? Onko tämä keskustelevaa demokratiaa (Habermas ym)?

Viime aikoina moni poliitikko näyttää lopettaneen julkisen kirjoittamisen. Monet eivät alennu keskustelemaan kommentoijien kanssa. Äkkiseltään tulee mieleen tulee Timo Soini ja Päivi Lipponen, Vehkaperä liittynee joukkoon. Onko poliitikoilla salaliitto meitä vastaan? Tällainen ei ruoki yhteishenkeä eikä innovatiivista Suomea. Tällainen luo kahtiajakoa, pahimmillaan sen voi kokea peräti piilovihana.

Kommenttini ydinajatus olisi ollut, että kulttuurin ja viestinnän koulutusta ei tule leikata ”työllisyyssyillä” vaan koulutuksen tulee saada ohjautua vapaasti nuorten omien toiveiden pohjalta. Viestintä ja vuorovaikutus on ollut ja on ihmiskunnan kehityksen perusvoima. Sitäkö te nykypoliitikot (Vehkaperä, Jukka Gustafsson ym) kahlitsette? Teette virheen.

Palaan tähän teemaan.

Mainokset