”Euroopan hullu vuosi” oli euroedustaja Liisa Jaakonsaaren masinoiman tilaisuuden otsikkona Eurooppa-salilla 18.12.2015. Pääesitelmän piti professori Jaakko Hämeen-Anttila.

”Ei tämä aikamme välttämättä näytä niin ihmeelliseltä 15 vuoden kuluttua. Kyseenalaistan tämän vuoden hulluuden… Lähinnä ääriliikkeet haluavat puhua ilmiöiden ainutlaatuisuudesta… Kaikkein vaarallisinta olisi mennä tiukkaan tai tiukalta vaikuttavaan valvontaan.” – Näin puhui Hämeen-Anttila. Yhdyn Hämeen-Anttilan näkemyksiin.

Tässä Demokraatti-lehden uutislinkki tilaisuuteen. Hyvä jos Hämeen-Anttilan koko puhe ja tilaisuuden muukin keskustelu tulisi videona nettiin.

http://demokraatti.fi/islam-asiantuntija-jaakko-ha…

”Turvapaikanhakijoiden osaamista, koulutusta ja työhaluja ei ole mitenkään kartoitettu”, lopettaa HS pääkirjoituksensa tänään 20.12.

Tuo kartoittamattomuus on anteeksiantamaton teko. Veikkaan että joukosta löytyy mitä loisteliainta taiteilijaa, tiedemiestä, lääkäriä, insinööriä, vaikka mitä. Kenties nuo turvapaikanhakijat ovat suurin joululahja mitä Suomi on koskaan saanut.

Eikö suomalaisia ja Suomen poliitikkoja toden totta kiinnosta kysyä millaisia tietäjiä, taitajia ja kulttuurin rikastuttajia olemme saaneet. Huudetaan vaan ”rajat kiinni”, ”maasta ulos”, ”kuolemanrangaistus”. Onko huutajien ja ylipäänsä suomalaisten eettinen ja sivistyksellinen taso maailman alhaisin? Siltä alkaa näyttää.

 

Aiempi kirjoitukseni aiheesta:
Sivistystä kaiken maailman johtajille – arabien opetus Suomelle ja maailmalle.