Miten näette Ylen päätöksen lakkauttaa lauantai-illan Yleleaks-ohjelma? Onko lakkautuspäätös sopusoinnussa sananvapauden sekä viestinnän monipuolisuuden ja riippumattomuuden kanssa?

Vastaukseksi ei riitä, että työryhmän tai sen jäsenen tehtävä ei ole ottaa kantaa Ylen ohjelmasisältöön, yksittäisiin ohjelmiin tai päätöksiin.

Yleleaksin lakkautuksessa on kyse sensuurista, selittäköön Yle asiaa miten tahansa tai sanoopa poliitikot mitä tahansa. Tsaarinaikainen ennakkosensuuri on palannut Suomeen.

Kyse on suomalaisen kulttuurin elävyydestä, virikkeellisyydestä sekä poliittisen keskustelun monipuolisuudesta.  Yleleaks on edustanut tätä parhaimmillaan. Mutta juuri tämän te, Yle ja Yleä hallinnoiva Suomen eduskunta, tuhoatte.

Tänään Helsingin Sanomissa Tiina Raevaara ihmettelee kun suomalainen kirjallisuus ei mene kaupaksi. Ei mene, kun kulttuuri, kirjallisuus ja yhteiskunnallinen keskustelu sisällöllisesti köyhdytetään. Jäljelle jäävään kulttuurimössöön ei lukijalle tai katsojalle jää mitään tarttumapintaa.

Yksi osa kulttuurimössöä on turruttava viihde, viihteeksi kuviteltu. Ällöttävin esimerkki turruttavasta viihteestä on Uutisvuoto. Tuota ohjelmaa on työnnetty lauantai-illan harmiksi ties kuinka kauan. Missit, kuplat ja kansanedustajat käyvät kukin vuorollaan kikattamassa, aina täsmälleen saman kaavan mukaan. Se ohjelma olisi ansainnut päättyä vuosia sitten. Ei, sen sijaan te lopetatte Yleleaksin, jossa on ollut harvinaisen terävää sanansäilää.

Eduskunnan Yle-työryhmä pohtii Ylen roolia suomalaisen kulttuurin ylläpitäjänä. ”Työryhmän tehtävänä on selvittää Ylen asemaa ja merkitystä Suomen mediamarkkinoilla ja merkitystä demokratian, sananvapauden sekä viestinnän monipuolisuuden ja riippumattomuuden kannalta.”

Tänään 19.4. työryhmän jäsenistä ovat julkisesti vastaamassa kysymyksiin Eero Lehti (kok), Tuomo Puumala (kesk), Ritva Elomaa (ps), Krista Kiuru (sd) ja Outi Alanko-Kahiluoto (vihr).

Kysymys:
Miten näette Ylen päätöksen lakkauttaa lauantai-illan Yleleaks-ohjelma? Onko lakkautuspäätös sopusoinnussa sananvapauden sekä viestinnän monipuolisuuden ja riippumattomuuden kanssa?

 

Mainokset