Kuuntelin Jari Tervon avajaispuheen Helsingin kirjamessuilla tänään. Se oli hyvä puhe. Sellaisia tarvitaan lisää.

Kotona menin Ylen nettisivuille kopioidakseni talteen Tervon puheen tai nettilinkin. En löytänyt Ylen sivuilta siitä pienintäkään mainintaa.

Yle sanoo tehtäväkseen ”tukea kansanvaltaa ja vahvistaa suomalaista kulttuuria sekä näyttää monipuolinen ja monikulttuurinen kuva maailmasta.”

Mielestäni Tervon puhe toteuttaa tuota tehtävää parhaimmillaan. Uutisoinnin arvoinen se olisi joka tapauksessa nelipäiväisten kirjamessujen avajaispuheena.

Tämä ei ole ainoa asia joka on romahduttanut arvostukseni ja luottamukseni Yleä kohtaan.

Tervon puhe löytyy kokonaisena tästä linkistä, suosittelen:

http://messukeskushelsinki.fi/press-release/jari-tervon-avajaispuhe-hels…

Muutama poiminta puheesta:

” … me suomalaiset olemme Euroopan Unionin jäseninä ulkoistaneet hädänalaisten ihmisten auttamisen Turkille. Meidän alihankkijamme on diktatorisesti hallittu maa, jonka päämies pitää äskettäistä vallankaappausyritystä Jumalan lahjana.

… Euroopan Unioni ostaa Turkilta ihmisten varastointipalveluja. Se on yksi historian suurimmista ihmiskaupoista, mutta ei sitä kutsuta ihmiskaupaksi.

… Kun me eurooppalaiset olemme ostavinamme ihmisoikeuksia Turkilta, me häpäisemme humanistisen ja kristillisen perintömme.

… Kun natsi syyllistyy keskellä Helsinkiä törkeään väkivaltaan, perussuomalainen europarlamentaarikko Jussi Halla-aho pitää sitä ’yksilötasolla valitettavana’. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juho Eerola kuvaili natsiväkivaltaa ’ikäväksi sattumukseksi’.

… Meidän pääministerimme Juha Sipilä kirjoittaa blogiinsa: ”Viime viikkoina on tapahtunut väkivallantekoja, jotka huolestuttavat laajalti ihmisiä ja heikentävät turvallisuudentunnettamme. Poliisi tutkii sekä Helsingin Asema-aukion että Kajaanin Otanmäen tapausta.”

… niiden rinnastaminen tällä tavalla on mieletöntä. ”